Wie is Mulhouse?

Mulhouse
Als losse componenten samenkomen, als het één het ander versterkt en andersom, dan ontstaat er iets magisch. Dat geldt voor interieurs maar ook voor de dames achter Mulhouse: Inge Mul en Dieuwertje Band. Tegenpolen met dezelfde bevlogenheid in interieurstyling en design. Praktijkmens versus ontwerper, rust en structuur versus tomeloos enthousiasme. Balans in concept design, en vier handen uit de mouwen. Het beste van twee werelden ... en misschien wel meer.   

In elke interieur opdracht gaan Inge en Dieuwertje samen met je op zoek naar de magie in het concept en de balans in de uitvoering. En wat kan er dan ongelooflijk veel. Van modelwoningen tot beursstands, van etalages en advies in verkoopstyling tot de inrichting van complete woningen, winkels en hotels. 

“Maak van je inrichting jouw verhaal, jouw gevoel van thuis.”

Mulhouse zoekt naar die perfecte samenhang tussen verschillende meubels, kleuren en woonaccessoires vanuit een mix van stijlen. Inge en Dieuwertje combineren stoer en sierlijk, klassiek en modern, kleur en zwart-wit zonder concessies. “Dat klinkt tegenstrijdig en juist dát maakt het spannend. Wij verrassen graag, laten onze opdrachtgevers bewust kijken, vaak met een beetje humor. Met slechts één reden: we maken jouw thuis.”

Wie we zijn?
Mulhouse is meer dan de som der delen. Een projectteam bestaat uit Inge en Dieuwertje en een selectie van specialisten. Samen zijn we sterker, completer en daarmee waardevoller voor onze opdrachtgevers. Eigenlijk zijn we een soort Nick & Simon met band, maar dan wat minder muzikaal. We zijn gewoon beter met z’n allen, hebben aan één woord genoeg en werken in drie stappen naar het interieur van je dromen.

(Dieuwertje) over Inge
Inge Mul startte dertien jaar geleden met Mulhouse. Niet zonder kennis trouwens, want ze had al de nodige jaren ervaring opgedaan in de interieurbranche. Bij Rivièra Maison begon de liefde voor het werken met bloemen en planten. Levend groen mag dan ook in geen enkele setting ontbreken. Inge wil boven alles mensen een “eigen-stijl-interieur” kunnen bieden en niet afhankelijk zijn van merken. Inge zoekt het in de verrassende combinaties, elementen met een authentiek verhaal en een mix van stijlen.

“Inge is pure energie. Creatief tot in haar tenen en altijd positief. Zij duikt de belevingswereld van onze opdrachtgevers in, luistert, triggert en bedenkt vaak ter plaatse al de meest prachtige oplossingen en concepten. Met een onophoudend enthousiasme, opgestroopte mouwen en een enorm netwerk van leveranciers zorgt Inge voor de realisatie van al die ideeën.” 

Inge over Inge
Mijn inspiratie haal ik overal vandaan; uit kunst, cultuur, natuur, commercie en 'van de straat'. En wat is er nou fijner dan een mooi ontwerp neer te leggen bij een opdrachtgever? Mijn kracht ligt bij mijn uitgebreide netwerk, veel werkervaring op de vloer en ik ben een echte doener. Samen komen tot mooie nieuwe ideeën. Je eigen unieke plek creëren, een warme deken bij thuiskomst. Dat is waar ik naar streef.

(Inge) over Dieuwertje
Na haar opleidingen in Interieuradvies & Design op het Hout- en Meubileringscollege en Horeca Styling aan Akademie Vogue zocht Dieuwertje al snel de commercie op. Bij een tweetal makelaars in het hogere segment deed zij haar ervaring op met verkoop, bouwtechniek en styling van huizen. Kennis die ze uitstekend kon gebruiken bij haar functie als Sales Coördinator bij de bekende ontwerper Piet Boon. Daar kwamen haar passie, haar opleiding en ervaring bij elkaar. Na een uitstapje in de fashion startte ze in 2016 als mede-eigenaar bij Mulhouse. 

“Ik ben zo ongelooflijk blij dat Dieuwertje er is. Ze heeft een enorm positieve invloed op Mulhouse. Onze concepten zijn sterker, gebalanceerder en Dieuwertje werkt ze prachtig uit, terwijl ik al weer op weg ben naar de volgende brainstorm. Dieuwertje is een geweldige designer en heeft een feilloos gevoel voor verhoudingen in kleuren en materialen. Zij tekent en ontwerpt en zorgt tegelijkertijd voor het overzicht en de structuur in mijn enthousiasme. Zij bewaakt dan ook de stijl." 

Dieuwertje over Dieuwertje
Ik haal mijn inspiratie vooral uit steden, culturen en de natuur. Ik word blij van een zomerse zonsopgang of een koude herfstdag. Kleuren, geuren, vormen...inspiratie te over!
Daarom ontdek ik graag nieuwe mogelijkheden en probeer ik deze toe te passen in de ontwerpen. Daar ligt tevens mijn kracht: De grote lijn, de ontwerpen en de stijlbewaking. Ik word blij als ik zie dat de opdrachtgever blij is.

Tot thuis!